maandag 21 november 2011

Homeopathie...een natuurlijke keuze!


Homeopathie is in opmars en steeds meer mensen geloven in de kracht van de natuur en kiezen voor een natuurlijke aanpak. Volgens de NVKH groeit het aantal raadplegers sinds 1990 met gemiddeld 155.000 raadplegers per jaar, wat in 1994 al neerkwam op ongeveer twee miljoen homeopathische raadplegers. Homeopathie kan zowel voor kinderen als voor volwassenen een effectieve geneeswijze zijn. Een paar voorbeelden van aandoeningen die over het algemeen goed reageren op een homeopathische behandeling zijn:

Psychische klachten
emotionele problemen, verlegenheid, depressies, angsten, onrust, trauma's, klachten na verdriet, faalangst, burn-out, niet lekker in je vel zitten.

Chronische klachten
hoofdpijn en migraine, huidproblemen (eczeem, psoriasis, wratten, etc.), slapeloosheid, terugkerende verkoudheden, ontstekingen, reumatische klachten, gewrichtsklachten, astma, menstruatiestoornissen, PMS (premenstrueel syndroom), vermoeidheid, ME, fibromyalgie, schildklier aandoeningen.

Acute en andere klachten
griep, koorts, ongevallen, allergie├źn (bijv. hooikoorts), ontstekingen, pijnklachten, sportblessures, spier- en gewrichtsklachten, hyperventilatie, overgang / menopauze, voeding- en gewichtsproblemen, ondersteuning bij afvallen.

Kinderen en baby’s
buikkrampen en spugen bij baby’s, huilbaby's, doorkomen van tandjes, slaapproblemen, klachten na vaccinatie, homeopathische begeleiding rondom vaccinaties, allergie├źn, verkoudheden, kinderziekten, darmklachten, oorontstekingen, ADD/ADHD, driftbuien, hyperactieve kinderen, bedplassen, huidklachten, leer- en/of gedragsproblemen, algemene groei- en ontwikkelingsstoornissen, zindelijkheidsproblemen, onzekerheid en faalangst, overgevoeligheid, hoofdpijn en/of buikpijn bij schoolgaande kinderen.                                                         

Zwangerschap en bevalling
onvruchtbaarheid, misselijkheid, vermoeidheid, stemmingswisselingen, onrustige buiken, depressie, bekkeninstabiliteit, borstontsteking, onvoldoende borstvoeding, PND (postnatale depressie), klachten na de bevalling.

Homeopathisch geneesmiddelbeeld van  Natrium muriaticum
Natrium muriaticum (zout) is een geneesmiddel dat past bij mensen die al hun verdriet ‘opzouten’. Ze hebben vaak een verleden met vele verdrieten of hebben iemand verloren die hun zeer dierbaar was. Ze blijven als het ware in het verleden hangen. Het zijn hypergevoelige en gesloten mensen die een muurtje ter zelfbescherming om zich heen hebben gebouwd. Ze zijn netjes, nauwkeurig, beleefd, serieus, het speelse is weg en proberen alles zo neutraal mogelijk te houden, dan gaat het goed. Ze kijken eerst de kat uit de boom en pas als ze echt iemand vertrouwen dan vertellen ze hun hele verhaal, dit willen ze eigenlijk graag want het verdriet waar ze in blijven hangen bepaald hun leven. Ze voelen vaak een sterke verantwoordelijkheid en kunnen vrij perfectionistisch zijn, het is niet gauw goed genoeg. Natrium muriaticum wil niet kwetsen en niet gekwetst worden. Aan de buitenkant kun je niet merken dat ze zich zo kwetsbaar voelen, ze komen naar voren als sterke, onafhankelijke  mensen die een ander niet zo snel nodig lijken te hebben. Ze willen graag alleen zijn. De kleur wit is voor Natrium muriaticum belangrijk. Er kan droog wit eczeem bestaan, hoofdschilfers en er is neiging tot grijs/wit haar. Ze hebben veel dorst en een behoefte aan zout, pasta’s, brood, vis en bitter. Vet verdragen ze meestal slecht. Dit type mens heeft vaak klachten zoals last van oud verdriet, hoofdpijn, migraine, slapeloosheid, rugpijn, eczeem, psoriasis en onbalans van de vochthuishouding.

Door: Esther van Kommer maart 2007

Geen opmerkingen:

Een reactie posten